PSO3

Wij zijn bijzonder trots dat we sinds kort het Certificaat PSO trede 3 hebben mogen ontvangen. We vinden het erg belangrijk dat mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt binnen ons bedrijf geintegreerd worden.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. De Trede 3 geeft aan dat organisaties koplopers zijn als het gaat om werkgelegenheid bieden aan mensen met en kwetsbare arbeidspositie. Als extra uitlezing van de Trede 3, maakt het 30+ certificaat aantoonbaar dat minimaal 30% van het personeelsbestand uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt bestaat.

De Hulp van PSO-adviseurs van Gelre heeft gewerkt

Stichting GelreWerkt! adviseert bedrijven bij het proces om in aanmerking te komen voor het PSO keurmerk. Laura Werger, voorzitter Stichting GelreWerkt!: “Het zijn mooie bedrijven die laten zien dat zij een sociale werkgever zijn. Het is mooi en belangrijk dat GelreWerkt! bedrijven kan helpen bij hun PSO-certificering.”

Het PSO-certificaat helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

”Het mes snijdt aan twee kanten. Met het PSO-certificaat wordt een bedrijf herkenbaar als sociale ondernemer en het vergroot bijvoorbeeld ook de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd helpen deze bedrijven mensen aan het werk die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.”

DeltaCare is gevestigd in Brummen en ontstaan vanuit SW bedrijf Delta. DeltaCare voert onder meer schoonmaakwerkzaamheden uit bij GelreWerkt!, de gemeente Zutphen, de brandweerkazerne en de gymzalen. Bij het bedrijf werken 30 medewerkers vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening en 8 medewerkers vanuit de Participatiewet. Alle 38 medewerkers komen uit Zutphen.

DeltaCare ontvangt PSO3 Certificaat.

Wilt u meer weten over ons PSO beleid? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.